puccia szendvics Puglia

Gondolom kevesen hallottak még erről a pitaszerű olasz kenyérről, én is először körülbelül 2 éve lettem rá figyelmes, pedig Puglia régió (innen származik ez a finomság) a szívemhez legközelebb álló része Olaszországnak.

Puglia több dologról is híres, de ha hirtelen csak kettőt kellene kiemelni, akkor az egyik biztosan a „trullo” (jellegzetes kúp formájú épület, eredetileg raktárként, vagy lakásként funkcionált), a másik pedig az itt készülő kenyér lenne, de ez nem is véletlen, hiszen ezt a területet szokás Olaszország „kenyeres kosaraként” is emlegetni, lévén itt termelik az olasz gabona zömét.

Visszatérve a puccia-ra (egyesszámban „pucce”) személy szerint nem ettem még ehhez fogható szendvicset, pontosabban kenyérfélét, mondom ezt amiatt, hogy lényegében bármivel megtölthető, legyen az egy pulled pork, gyros, hideg szendvics sonkával, szalámival, salátával, paradicsommal, sajtokkal és még sorolhatnám napestig, de azt hiszem mindenkinek megvan a kedvence, amivel fogyasztaná ezt a kis csodát. ;-)

Sok sikert az elkészítéséhez, a tészta receptjét pedig a korábbi bejegyzésben megtaláljátok!