Az évszám 1982. Kitört a Falkland-szigeteki háború, Izrael megszállta Libanont, megjelent Michael Jackson Thriller című albuma, Japánban eladták az első CD lejátszót és először szoríthattunk E.T.-nek, hogy sikerüljön hazajutnia, én pedig a kiscsoportban Vuk jelmezben hódítottam farsangkor. :) Ám ekkoriban történt valami Olaszországban is. Egy bizonyos Arnaldo Cavallari Velencéhez közeli pék megelégelte, hogy az egykoron oly büszke talján pékségek polcai tele vannak holmi francia bagettnek nevezett kenyérféleséggel. Minden sarkon és minden szendvicsben a bagett köszönt vissza, így hát fogta magát és pár hét kísérletezés után elő is állt az új csodafegyverrel. A keresztségben a Ciabatta Polesano nevet kapta, utóbbi a kis falvat jelölte, ahonnan származott, míg előbbi papucsot jelent, feltehetően kedvenc lábbelije után. Vagy szimplán csak azért, mert a kis pékárú papucsra emlékeztette. Úgyhogy sütésre fel és dagasszunk mi is otthoni papucsot!

​​

Hozzávalók (2 kisebb ciabattához):

300g kenyérliszt

225g langyos víz

5g friss élesztő

50g olívaolaj

6g só